KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Monday, September 12, 2016

Rakvere Gümnaasiumi ja Sillamäe Vanalinna Kooli koostööprojekt "Targa tarva juures"






Sellel õppeaastal Rakvere Gümnaasiumi algatusel ning Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutuse Meie inimesed toetusel käivitus  huvitav koostööprojekt "Targa Tarva juures" Projektil on mitu põhilist eesmärki.
-pakkuda erinevatesse keelerühmadesse kuuluvatele noortele võimalusi omavaheliste kontaktide loomiseks ja tolerantsuse arendamiseks ühiste tegevuste kaudu
- laiendada Sillamäe Vanalinna Kooli õpilaste ja Rakvere Gümnasiumi õpilaste teadmisi ühiskonnast ning väärtustada kodanikuks olemist
-tutvustada  õpilastele Virumaa vanima tegutseva gümnaasiumi ajalugu ja pikaajalisi traditsioone (Rakvere Gümnaasium), Rakvere linna kultuuri- ja huviväärsusi
-toetada riiklikus õppekavas toodud kõigi 8 üldpädevuse kujunemist ja kõigi 8 läbiva  teema realiseerimist mõlema partnerkooli õpilastel.

 Planeeritud ühistegevused aitavad osalejatel mõista ja väärtustada erinevaid kultuure, oma kultuuri ning teiste kultuuride sarnasusi ja erinevusi. Projekt toetab osalevate noorte enesekindlust suhelda võõrkeeles. Projekt arendab tolerantsust ja sallivust mitmekultuurilises kollektiivis. Ühistegevustes osaledes mõistavad noored, et elus on vaja vallata mitut võõrkeelt.

Riikliku õppekava järgi on üldpädevused ainevaldkondade ja õppeainete ülesed pädevused, mis on olulised inimeseks ja kodanikuks kasvamisel. Läbivad teemad on aineülesed ja käsitlevad ühiskonnas tähtsustatud valdkondi ning võimaldavad luua ettekujutuse ühiskonna kui terviku arengust, toetades õpilase suutlikkust oma teadmisi erinevates olukordades rakendada. Õpilaste pädevuste arengut toetavad õpilaste omaalgatuslikud ettevõtlikud projektid ja partnerkoolide noorte ühistegutsemine. Erinevad tegevused lõimivad kõiki õppeaineid. 

Projekti tegevuskava on põnevalt sisustatud, esimene õppevisiit toimub juba 28.septembril.
Kogu projekti tegevustes osaleb üle 500 õpilase!

No comments:

Post a Comment