KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Monday, June 26, 2017

Lõimumislaager Vainupeal 1.-3.klasside õpilastele


Sellel õppeaastal algas meie koostöö Kadrina  Keskkooliga, siis kui kevadel nende õpetajad kõlastasid Sillamäe Vanalinna kooli.  Kahe kooli vaheliste kontaktide loomise üheks väljundiks sai lõimumislaager.
Esmaspäevast, 12. juunist - 15. juunini 2017 toimus lõimumislaager, millest võtsid osa mõlema kooli 1.-3. klassi õpilased. Vainupeal toimunud laagris osales 20 õpilast, kellest 14 oli Sillamäelt ja 6 Kadrinast, lisaks 4 õpetajat.
Suvelaagri eesmärgiks oli innustada noori suhtlema, äratada huvi eesti keele ja rahvakultuuripärandi vastu ning viia läbi suhtlemis-, meeskonna-, ringmänge ja teha rühmatööd. Kadrina kooli õpetajate poolt tehtud ettevalmistused on austamisväärt! Kõik oli supertasemel!
Esimene päev oli tutvumise päev. Sel päeval tutvusime maja ning laagri territooriumiga, meisterdasime nimesilte ja õppisime läbi mängude üksteist tundma. Kuna laagri üheks eesmärgiks oli vene õppekeelega õpilaste eesti keele sõnavara täiendamine, siis alustasime suhtlussõnastiku loomist. Teise päeva sisustas MTÜ Kadrina Tervise-ja Rahvakultuuri Rühmik meeskonnamängude ja laulu-, seltskonna- ja ringmängudega.
Kolmas päev oli matkapäev. Külastasime Esima sadamat ja randa, kus kohtusime sadamakapten Kaarel Einpaluga. Matkal õppisime eestikeelseid taimede nimetusi, mille lisasid õpilased õhtul sõnastikku. Pärastlõunal seadsime sammud Vainupea kabelisse, kus proua Riina Uukareda rääkis kabeli ajaloost. Vainupea rannast leidsime Kaarnakivi, mille ümbermõõt on 24,5 meetrit, pikkus 10,6 m, laius 5,6 m, kõrgus 5,5 m. Päev lõppes lõkkeõhtuga, kus iga rühm esines omaloomingulise etteastega.
Viimasel päeval said õpilased tegutseda erinevates töötubades: voolimine, eesti keele töölehtede täitmine, maalimine, küpsisetordi meisterdamine, suhtlussõnastiku lõpetamine. Enne ärasõitu söödi üheskoos küpsisetorti ja meenutati toredamaid hetki laagripäevadest.
Laagripäevad õpetasid Sillamäe lapsi julgemalt kasutama eesti keelt. Suur aitäh Kadrina õpilastele, kes aitasid eakaaslasi keeleoskuse lihvimises ja arendamises. Sillamäe lastel tekkis huvi eestikeelsete ring- ja laulumängude vastu. Sõbrad loodavad kohtuda järgmise aasta suvelaagris.
Laager toimus Kadrina valla ja Haridusministeerimi koostöös.
Täname Kadrina Keskkooli õpetajaid ja õpilasi, Eisma sadamakapten Kaarel Einpalu, Vainupea kabelivaht pr Riina Uukaredat, MTÜ Kadrina Tervise-ja Rahvakultuuri Rühmikut, pr Anu Kuslapit, MTÜ Kadrina Keskkooli Vilistlaskogu ja Kadrina Keskkooli.
Pilte laagrist:
                    v>

No comments:

Post a Comment