KAS SA TAHAD TEHA MEIE KOOLIELU HUVITAVAMAKS? TAHAD OLLA KURSIS HUVITAVAMATE PROJEKTIDEGA? SIIS OLED SA ÕIGES KOHAS ÕIGEL AJAL! lIITU MEIEGA!

Tuesday, November 7, 2017

Üks päev Sillamäe Sadamas ja ettevõttes ÖkoSil

1.novembril projekti "Üks päev ettevõtjana" raames veetsid 2 Sillamäe Vanalinna kooli õpilaste meeskonda oma päeva Sillamäe Sadama territooriumil, kus tutvusid nii Sillamäe Sadama töö korraldamise kui ka selle territooriumil töötavate SilSteve ja ÖkoSil ettevõtete tööga.

ЭSee oli väga põnev ja õpetuslik päev, mille jooksul said õpilased olla nii ettevõtjate, ajakirjanike kui ka intervjueerijate ja erinevate töötajate rollis.
Päev algas sellega, et meid võttis vastu Sillamäe Sadama peahoone ees Silporti (http://www.silport.ee/)turundusdirektor Adrei Birov, kes kogu päeva jooksul saatis meid ja tutvustas sadama tööd.

Tavaliselt ei saa nii lihtsalt sadama territooriumile, selleks on vaja eriluba.

Andrei Birov jutustas õpilastele sadama töö korraldamisest, põhisuundadest ja ernguplaanidest, vastas õpilaste küsimustele ja andis intervjuud.

Hiljem tutvustas meile ka sadama territooriumil asuva ettevõtte SilSteve tööd selle kommertsdirektori asetäitja Irina Šabas. Irina rääkis, milliseid  teenuseid osutab nende firma (http://silsteve.ee/), millised  kaubad saabuvad sagedamini ja saadetakse välja Eestist, kuidas erinevaid kaupu ladustatakse jm.
Edasi ootas õpilasi õppekäik ettevõttesse ÖkoSil (http://www.ecosil.ee/), kus  ettevõtte juht Anti Siinmaa ja rima sõbralik personal tutvustasid nende tööd ja vastasid õpilaste küsimustele. Õpilastel oli võimalus vaadata, kuidas organiseeritud töö nende laboris, kuidas välja näeb ÖkoSili töötaja tööpäev, millist haridust peab omama töötaja ja mida peab oskama, kes on firma põhilised kliendid ja milliseid monitooringuid tellitakse.
Päeva teisel pool ootas õpilasi suurepärane ekskursioon sadama territooriumil, mis näittas, kui võimas ettevõte see tegelikult on , milised on töö mastaabid ja kuidas laevad saabuvad sadamasse. Vapustav!

Nüüd peavad õpilased analüüsima saadud infot, töötlema tehtud videosid ja intervjuusid ning looma ettevõtet tutvustav video.

Selleks, et  õpilasetel oles lihtsam oma tööd organiseerida töövarjupäeva ajal, koostasime nendele nn tegevuskaardid, venekeelset tegevuskaarti saab vaadata  SIIN

Täname ettevõtete töötajaid sooja vastuvõtu eest!
Pildid töövarjupäeva tegevustest:



                                                                      

Projekti toetavad:




No comments:

Post a Comment